söndag 14 augusti 2011

sommaren 2011


(varning för lååååångt inlägg UTAN bilder)

Den här sommaren är hittills den bästa sommaren någonsin! Jag har fått spendera den med min Lovisa. Plus att jag har varit ledig precis varenda dag!! :) Och inte minst att jag har vart ledig alla helger (och andra dagar) som Peter också vart ledig! Jag skulle kunna vara mammaledig hur länge som helst känns det som !

Den här sommaren har vi njutit! Vi har varit lite överallt, lite här och där. Mest har vi vart hemma, i bergsjö, härnösand, och fränsta.
För på dessa ställen finns alla fina nära och kära!
Lovisa är och har varit helt underbart snäll! Äta och sova (för skita har hon gjort ca. var 5de dag) har verkligen vart hennes melodi! Såklart har vi lekt, sjungit, promenerat, myst, myst, myst och busat i massor också!

Lovisa har badat i en balja, träffat får, slappat i skuggan och åkt traktor! Vissa dagar har vi bara vart hemma, hela familjen eller bara jag och Loppan. De dagarna är lika härliga som de dagar då vi träffar andra eller hittar på saker. Ja, hon är för fantastisk mitt hjärtegryn.

Lovisa har fått en gudmor/far/faddrar! För hon har minsann blivit döpt!
Dopet hade vi hemma i kyrkan som jag är döpt och konfirmerad i. (iofs så döptes jag veckorna innan min konfirmation, men döpt är jag!!)
Prästen hette Jonas Deckmar och var helt perfekt! Sådär lagomt prästerlig med massor av humor!
Med på dopet hade vi våra familjer!! (syskon, kusiner, mor och farföräldrar till Lovisa, mig och Peter och samtligas respektive, vi ville hålla oss till de allra allra närmsta så vi fick skippa vännerna!) Dock hade Peter sin bästa vän Niklas med familj där, för Niklas är nämligen gudfarsan! Och jag hade tantElin där, Elin sjung FANTASTISKT fint (som alltid, trots bakfylla).
Gudmorsan är ingen mindre än min bästa vän och moster Maria!

Hon fick två kanon faddrar, som kommer lära henne ett och annat om diverse ting kan jag tänka mig! En gemensam nämnare med dessa faddrar är ANGLING! Så nog borde jäntan kunna dra en storgädda om något år! :)

Efter dopet käkade vi smörgåstårta och åt cupcakes. Och vi öppnade alla fina presenter vår lilla loppa fick! jag skippar att rabbla allt för jag lär nog glömma nått! Så inget nämnt inget glömt!

Men det allra största steget jag gjort än så länge som mamma hände igår! Jag lämnade min ögonsten. Jag var utan henne i ca 8 timmar. Och det gick suuuuper bra. Både för mamman och för henne! :)
Det var Lovisas mormor och morfar som agerade både barnvakt och chaufför! För morsan skulle ut å parta vettni!
Middag med Kexet; Rasmus och Bettan + flera andra, mellanfest med mostrar, Greger och andra typer :) och sedan Ljungarocken och Takida! Jag höll mig till cider, en halv grogg rann ner. Jag kände av alkoholen direkt efter att inte ha druckit en droppe på mer än ett år. Så jag tog det väldigt lugnt för att känna mig säker på att det inte skulle spåra iväg! :) Jag ville ju vara kapabel till att ta hand om min lillälskling när jag kom hem igen! Farsan Balo jobbade tråkigt nog. :(
Iallafall så gick det otroligt bra! Jag trodde det skulle göra himla ont i hjärtat att lämna henne. Var riktigt nervös innan faktiskt. Men var det någonstans jag kände att jag vill lämna henne så är det till de två personer som jag litar mest på, över alla andra, min mamma och pappa!! <3

Jag hade jätte skoj iallafall!! tack alla inblandade. Synd bara att det var så förbaskat mycket folk å så förbannat mörkt inne i ljungaparken så det gick ju för fasen inte att hitta rätt på folk när man väl hade tappat bort dom!

Under kvällen/nattens gång fick jag dock höra nått som gjorde mig sjukt upprörd..........

Nu ska man inte skriva rätt ut till hela världen vad det handlar om. (eller varför inte egentligen??)
Men jag vet verkligen inte vad jag skulle ha gjort annorlunda? Vad skulle jag ha sagt eller gjort som jag inte gjort? När det inte hjälper att man ringer, smsar eller använder internet. Jag har sagt att min/vår dörr står öppen och att förr var då och nu är nu! Vad i helsike, räcker inte det? Och hade det funnits ett äkta intresse och engagemang till vad som hände och händer i mitt liv så hade det inte sett ut som det gör idag. Och visste man hur saker och ting sett ut eller ser ut så hade man kanske förstått varför i vissa sammanhang.
Jag talar i gåtor, jag vet, men jag tror att om rätt person läser så kommer den nog känna sig rätt träffad. Du vet mycket väl vart jag står och att jag ville att du skulle vara delaktig under Fröts tid i magen och Lovisas tid utanför! Men bollen ligger hos dig.
---------------------------------------------------------------------

suck. nu lämnar jag det där och tänker nog inte prata om det någon gång igen. punkt.
-------------------------------------------------------------------------------------

Nu ska jag kvällsfika lite och sedan hoppa i säng. PossHaj!

Inga kommentarer: